Lifestyle Coaching

Het doel van een lifestyle coach

Voor je meer leest over de daadwerkelijke samenwerking, eerst nog even het doel van een lifestyle coach. Daar heerst nogal wat verwarring over. In de meeste gevallen helpen onze coaches mensen met overgewicht of obesitas (ernstig overgewicht) met het veranderen van de levensstijl.

Misschien herken je dat zelf wel: je leest het succesverhaal van een ander, gooit alle ongezonde voeding in de container en haast je naar de supermarkt. Daar begin je als een ware foodie in te slaan met één doel in je hoofd: ‘vanaf nu leef ik gezond’. Zulke radicale veranderingen zijn voor een handvol mensen effectief, de rest verzaakt na één of twee weken.

Dat brengt ons direct bij het doel van een lifestyle coach: op een rustige manier je levensstijl aanpassen. Je gaat in een traject niet van 0 naar 100 in één week tijd om maar zo veel mogelijk af te vallen, je gaat stapsgewijs aan de slag. Door deze aanpak zijn de resultaten blijvend en maak je het jezelf makkelijker. Dat wil je.

Een voedingsdeskundige bij jou in de buurt

Samen in gesprek gaan om te achterhalen waar je wensen, behoeften en pijnpunten liggen. Tijdens dit laagdrempelige gesprek vertel jij waar je mee zit en wat je doelen zijn. Samen met je lifestyle coach kijk je of die doelen haalbaar zijn of dat ze misschien wel aangescherpt kunnen worden. Door onze expertise weten we vrij snel wat wel en niet mogelijk is, dat scheelt weer denkwerk.

Daarnaast deel jij je lastige momenten. Waarom viel je bij vorige afvalpogingen terug in gewoonten? Wat maakt het dat je zelf patronen niet kon doorbreken? Je lifestyle coach wil jou als persoon beter leren kennen om een plan op te stellen dat bij je past. Een plan dat niet té ambitieus is zodat jij het volhoudt, maar dat je aan de andere kant genoeg uitdaagt om door te blijven zetten.

Als laatste komen je voorkeuren op het gebied van bewegen aan bod. Beweging vormt een groot onderdeel van een lifestyle coachingstraject, we zijn daarom benieuwd naar je sportieve achtergrond en wat je leuk vindt om te doen. Dan houden wij daar weer rekening mee in het beweegplan.

De hulpvraag ontdekken

Cliënten komen vaak met de wens een specifiek doel te behalen. Zo willen ze 18 kg verliezen of minimaal vijf keer per week sporten. Dat is alleen niet wat je echt wilt, dat is niet je diepste verlangen. Je wilt 18 kg verliezen omdat … of je wilt minimaal vijf keer per week sporten omdat … Daar zit een verschil in, dat zit ‘m in de motivatie.

Als jij puur voor de cijfers gaat, geef je sneller op. “Ik ben nu 14 kg verloren, het is wel goed …” Samen met je lifestyle coach ga jij op zoek naar dat diepste verlangen. Waar doe je het voor? Wat is het echte doel aan het einde van onze samenwerking? Wanneer dat helder is, ben jij tot op het bot gemotiveerd om dat te behalen.

 

Voedingsplan

Zonder gezonde voeding wordt afvallen lastig. Dat pakken we dus als eerste aan. In het voedingsplan dat je lifestyle coach opstelt staat een gevarieerd menu (maak je geen zorgen: dit is geen dieet). Groenten, eiwitten, vetten, alles is gebalanceerd en afgestemd op jouw lichaamsgewicht en dagelijkse verbranding.

 

 

 

Beweegplan

Om het afvallen extra kracht bij te zetten, ga je jezelf meer focussen op beweging tijdens ons traject. Jij geeft aan waar je nu staat en wat er op sportief gebied mogelijk is, je lifestyle coach zorgt voor een uitgekiend plan met onderbouwing. In je eerste week start je op en ligt het bewegingsniveau wat lager.

Je hoeft ook niet hard te lopen als dat je totaal niet ligt. Zo kun je beginnen met wandelen en wanneer je jezelf zelfverzekerd genoeg voelt, overstappen op een andere (team)sport. Onze lifestyle coaches zullen je ook begeleiden in de FitCoach Studio.

 

Werken aan je slaapritme

Slaap is belangrijker dan je denkt. Een groot deel van het herstel vindt plaats tijdens je slaap. Omdat je meer gaat bewegen en gezonder gaat eten, moet je ook op je slaapritme letten. Je lifestyle coach gaat daarover in gesprek en maakt afspraken met je. Zo kunnen jullie besluiten dat je dagelijks om 22.00 uur naar bed gaat zonder telefoon om zo goed mogelijk te herstellen.