TheraGun

Nieuw bij FitCoach : Theragun massage

Het gebruik van een massagegun stimuleert de bloedsomloop en helpt afvalstoffen uit de spieren af te voeren. Naast het helpen ontspannen van de spieren kan een massagegun ook helpen om blessures te voorkomen. Het masseren van de spieren met een massagepistool voorkomt verklevingen

Vraag naar je mogelijkheden via whattsapp 

Spierpijn. We hebben er allemaal wel eens last van. Het komt zelfs vaker voor dan je denkt. In gevallen van spierpijn is de Theragun je allerbeste vriend. Met dit apparaat kun je jezelf, gewoon thuis, voor een groot deel van de klachten afhelpen.

In de meeste gevallen krijg je spierpijn door (te) hard te sporten en/of je spieren te veel te belasten. Dat hoeft niet eens met sporten te gebeuren. Ook na een dag klussen, tuinieren of verhuizen heb je vaak last van spierpijn. In zo’n geval zou je echt willen dat je een Theragun bij de hand hebt. Met dit apparaat ben je echt sneller van je spierpijn af en zul je merken dat je betere resultaten tijdens het sporten haalt.

Motorongeluk

Ook stress, ongelukken en blessures kunnen spierpijn veroorzaken. De bedenker van de Theragun en oprichter van het bedrijf Therabody, Dr. Jason, had hiermee te maken. Na een motorongeluk had hij enorme veel pijn in zijn nek en had hij regelmatig geen gevoel in zijn arm. Niets leek te helpen, dus ontwierp hij voor zichzelf iets dat wel werkt. Dit is uiteindelijk de Theragun geworden.

Dr. Jason baseerde zijn apparaten op het principe van de percussietherapie, een techniek die door fysiotherapeuten wordt gebruikt om beschadigde spieren weer te activeren. Met een Theragun kun je deze techniek nu zelf thuis inzetten om jezelf beter en sterker te maken. Wij focussen ons hier vooral op het sterker maken, omdat we geen last hebben van een blessure en chronische pijnen en daar dus niets concreets over kunnen zeggen. Al komen we straks nog wel op het puntje stress terug, want ook daarbij kan de Theragun helpen.

Spierpijn

We gaan het dus vooral hebben over de Theragun als hulpmiddel voor sporters. Als je veel kilometers maakt met hardlopen, krachttraining doet in de sportschool of actief bent in een teamsport (of misschien wel een combinatie van meerdere opties) dan herken je zeker wel het gevoel op de dag erna. Met een goede warming-up en cooling down kun je het eerste leed voorkomen, maar wie regelmatig alles geeft of grenzen verlegt, zal altijd te maken krijgen met spierpijn.

In zulke gevallen is de Theragun PRO een verademing voor je spieren (en je geest). We hebben het apparaat een aantal weken getest en merken echt grote verschillen. Er is een aantal momenten waarop je de Theragun kunt inzetten en ze hebben allemaal hun effect. Je kunt je spieren opwarmen voor het sporten, je spieren laten ontspannen na het sporten en je helemaal lichaam laten ontspannen voor het slapen gaan.

Vraag naar je mogelijkheden via whattsapp