Hoe maak je een goede progressiefoto?

Waarom maak je een progressiefoto ? Een progressiefoto is heel nuttig om je vooruitgang mee te meten. Benieuwd naar hoe je een goede progressiefoto maakt? En wat maakt nu een goede progressiefoto? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je eerste progressiefoto

Zoals we al eerder hebben aangegeven is het meten met de Bodyscan een subjectieve manier om je resultaten te vergelijken. Daarbij is het maken van goede foto’s belangrijk omdat je zo op een objectieve manier je progressie kunt vastleggen. Dan heb je beide gegevens om ze naast elkaar te leggen. Allereerst is het belangrijk om je startsituatie in kaart te brengen. Maak daarom een goede startfoto. Dit is misschien confronterend, maar later ben je blij dat je deze foto hebt geschoten.

Je begint dus met een duidelijke foto op de startdatum. Maak vervolgens bijvoorbeeld om de week, om de twee weken of om de maand een foto van je progressie in dezelfde omstandigheden. Houd je daarbij aan de volgende richtlijnen:

Strike a pose

Zet je hele lijf op de foto. Dus van top tot teen. Zorg ervoor dat je een ontspannen houding aanneemt. Dit doe je door je voeten recht vooruit te zetten met een afstand van 5-10 centimeter tussen je enkels. Laat je armen ontspannen naast je lichaam hangen. Ga vooral niet poseren. Dit zorgt voor een vertekend beeld. Zet je camera of mobiel op een vaste positie voor je en maak de foto recht van voren. Dit betekent dus géén selfie van boven met een gestrekte arm.

Voor- én zijkant

Het is belangrijk om altijd een foto van zowel je voor- als zijaanzicht te schieten. Omdat je er van top tot teen op moet staan, kan het verstandig zijn je camera op zelfontspanner in te stellen. Of laat iemand anders de foto nemen. Als het kan maak je ook een foto van de achterkant, zodat je nog meer vergelijkingsmateriaal hebt.

Dezelfde outfit op elke kiek

Zorg ervoor dat je steeds dezelfde kleding aan hebt, zodat verschillen in je fysieke verschijning sneller zichtbaar zijn. Idealiter bestaat je vaste outfit uit simpel zwart ondergoed en/of bikini.

Same time, same place

Ga steeds op dezelfde plek in de kamer staan en maak vanuit dezelfde hoek de foto. Let erop dat je niet tegen het licht in fotografeert. Daglicht heeft de voorkeur, maar met een goede belichting kom je ook een heel eind. Daarmee bedoel ik niet de flits 😉 Voor een representatief beeld is het belangrijk dat je de foto’s altijd op hetzelfde moment op de dag neemt. Maak dus niet je eerste foto net na het ontwaken en de volgende na drie rondjes langs een onbeperkt buffet.

Bewaar je foto’s goed

Ondanks dat progressiefoto’s misschien niet altijd even flatteus zijn, is het belangrijk om nooit beeldmateriaal van je voortgang te verwijderen. Bewaar ze in een apart mapje, op je telefoon of computer, die je eventueel kunt beveiligen met een wachtwoord of app.

Witte achtergrond

Kies als het kan voor een witte achtergrond. Hierdoor zie je goed het contrast met jouw lichaam.

” Gebruik dus de progressie foto’s als motivatiemiddel “